Datum zveřejnění: 
25. 4. 2018

International Day před dejvickým Campusem byl skvělou příležitostí pro ty studenty, kteří by si chtěli své dovednosti a vědomosti rozvíjet v zahraničí. Se studenty z víc jak padesáti zemí tu mohli probrat jakékoliv otázky týkající se jejich případného výjezdu.

Cílem akce nazvané International day bylo sblížit naše a zahraniční studenty na neformální akci určené k výměně jejich studijních zkušeností. Běžně se totiž studenti o tomto tématu nebaví a někteří, protože mají jiný studijní plán, se dokonce ani nemají šanci setkat.

"Je to proto, že lidé z technicky zaměřených škol jsou více stydliví. Proto je tato akce z důvodu toho, že oni spolu tak moc často do té hospody nechodí, takže proto pořádáme tuto akci, aby se tu mohli potkat, společně si promluvit a navázat to přátelství," řekl Michal Nečas, organizátor akce. 

Studentů, kteří mají zájem o různé dlouhodobé výměnné stáže, rok od roku přibývá. Mohlo by jich ale být ještě daleko více. 

"I proto tady máme tuto akci, abychom těm lidem ukázali, že se není čeho bát. Většina z nás, co tu jsme, už někdy v zahraničí byla a přežili jsme to a bylo to báječné," řekl Michal Nečas. 

International Student Club CTU in Prague je studentský klub, který funguje na ČVUT, a zajišťuje kooperaci mezi zahraničními a našimi studenty.

"Staráme se o jejich pohodlí, příjezd a o to, aby to tu v začátku zvládli. Zároveň, jako velká organizace, umožňujeme českým studentům se realizovat, třeba pracovat v týmu, vést lidi," řekla Tereza Faltysová, prezident International Student Club CTU in Prague. 

"Já jsem chtěla vyjet do Kanady, chtěla jsem tady poznat jaké jsou možnosti výjezdu. Setkala jsem se s lidmi, kteří buď studovali v Kanadě, nebo tam působí. Motivovalo mě to k tomu, abych podnikla ten krok, poslal přihlášku a začala se o to více zajímat," řekla Michaela Petříková, studentka.

V loňském roce bylo v rámci ČVUT na výměnné stáži v zahraničí 800 našich studentů. A naopak těch zahraničních u nás bylo více než 1000.

Autor: 
Tomáš Mladějovský
Zdroj: 
prahatv.eu