Datum zveřejnění: 
13. 1. 2021
Den otevřených dveří proběhne 21. ledna 2021 na Fakultě informačních technologií ČVUT v Praze (FIT ČVUT) již podruhé v online podobě. Úspěch první online akce se fakulta rozhodla zopakovat, a to i pro uchazeče o magisterské studium. Akce pod názvem Den otevřených oken se i tentokrát uskuteční v okně vašeho prohlížeče. Účastníci si budou moci virtuálně prohlédnout prostory, dozví se, co mohou na fakultě studovat v bakalářském i magisterském programu, a budou se moci v živém přenosu zeptat na vše, co je zajímá.

Den otevřených oken začne v 16.00 hodin dvěma streamovanými online přednáškami pro uchazeče o bakalářské a magisterské studium, ve kterých se účastníci od děkana fakulty doc. Marcela Jiřiny dozvědí vše potřebné o studiu a přijímacím řízení. Následně se zájemci budou moci interaktivně zeptat na cokoliv ohledně studijních specializací, a to jak vyučujících, tak i studentů. Na závěr budou mít příležitost navštívit online infostánek, kde se mohou zeptat na cokoliv ohledně studia. Účastníci tak i na dálku zjistí, proč studovat informatiku právě na FIT ČVUT. 

„Uvědomujeme si, jak složitou situaci mají v dnešní době studenti středních škol při rozhodování, na jakou vysokou školu jít studovat. Proto jsme pro ně připravili interaktivní online Den otevřených dveří, aby tak získali veškeré informace a mohli se správně rozhodnout o své budoucnosti. Nezapomínáme však ani na uchazeče o magisterské studium, pro které je tato akce také určena,“ říká děkan fakulty doc. Marcel Jiřina a dodává: „První online Den otevřených dveří měl velkou sledovanost. Věřím, že i tentokrát bude akce pro zájemce velmi přínosná.“

V rámci Dne otevřených oken se fakulta představí mimořádně prostřednictvím komentované 360° prohlídky, kde průvodce divákům ukáže ty nejzajímavější prostory fakulty – specializované laboratoře, učebny a další studijní zázemí. Studenti se rovněž budou moci během akce z pohodlí svého domova dopodrobna seznámit se všemi bakalářskými i magisterskými specializacemi, které fakulta ke studiu nabízí. 

Den otevřených oken startuje 21. ledna 2021 v 16.00 hodin na stránce www.fit.cvut.cz/dod.

Kontaktní osoba: 
Jméno: 
ING. PAVLA BRADÁČOVÁ
E-mail: 
PAVLA.BRADACOVA@FIT.CVUT.CZ
Telefon: 
+420 724 950 904