Datum zveřejnění: 
2. 12. 2019
Své dveře dokořán otevře zájemcům i veřejnosti Fakulta informačních technologií ČVUT v Praze (FIT ČVUT) v sobotu 7. prosince 2019. Studenti středních škol mají příležitost díky jedinečnému pojetí akce v duchu legendární hry Tetris zjistit, zda mají chuť zapadnout mezi studenty FIT ČVUT. Návštěvníci také mohou exkluzivně poprvé vstoupit přes virtuální realitu do historie měst, která v minulosti patřila českým královnám.

Kromě přednášky o bakalářském studiu na fakultě se návštěvníci akce mohou těšit na velmi atraktivní program. V rámci představení jednotlivých laboratoří se setkají například s humanoidními roboty Pepper a NAO nebo si vyzkouší, proč je důležité etické hackování. Testovat se bude bezpečnost čipových karet a představí se i výsledky projektů fakulty na obrazovce s rozlišením 8K+. Fakulta zde představí také svou historicky první Laboratoř 3D tisku prostřednictvím interaktivní ukázky.

V doprovodném programu se návštěvníci budou moci přenést do virtuální reality světů, které tvoří studenti FIT ČVUT, nebo se zapojit do soutěže FIKS, a získat tak programátorské dovednosti i přijetí bez přijímacích zkoušek. Relax nabídne Retroherna, kde na nadšence čeká hra Tetris a další staré herní klasiky.

Po celou dobu konání akce budou připravené prezentační stánky jednotlivých oborů, kde se zájemci o studium dozví podrobnosti přímo od vyučujících nebo od studentů. Na stánku Studentské unie ČVUT návštěvníci zcela bez obalu odhalí, jaký je život vysokoškoláka. 

Jednou ze stěžejních priorit fakulty je spolupráce s průmyslem. Stánek s tímto tématem prozradí, jak získat praxi v zajímavých firmách při studiu.

Součástí Dne otevřených dveří budou také komentované prohlídky Národní technické knihovny, kde má FIT svou učebnu, a prostor fakulty v Nové budově FIT, kde si návštěvníci prohlédnou nově vybavené učebny FIT. Pro bližší informace navštivte webové stránky akce www.fit.cvut.cz/dod_2019-12-07.

Kontaktní osoba: 
Jméno: 
Ing. Pavla Bradáčová
E-mail: 
pr@fit.cvut.cz
Telefon: 
+420 224 359 819