Datum zveřejnění: 
12. 5. 2019
Digitální realita bude tématem sedmého ročníku konference LAW FIT, která se zaměřuje na oblast práva a informačních technologií. Konferenci pořádá Fakulta informačních technologií ČVUT v Praze (FIT ČVUT) v pondělí 20. května 2019 ve svých prostorách na adrese Thákurova 9, Praha 6.

„Naše životy se dnes přesouvají do virtuálního prostředí. Nejen že v této nové realitě pracujeme, komunikujeme, relaxujeme nebo platíme virtuálními měnami, ale modelují se v ní již i nová města nebo provádějí operace. Letošní ročník konference LAW FIT chce odpovědět na otázky budoucnosti a pravidel tohoto stále rostoucího digitálního světa,“ říká k tématu konference její zakladatel JUDr. Zdeněk Kučera.

Pozvání na konferenci přijala i Evropská komisařka pro spravedlnost, ochranu spotřebitelů a otázky rovnosti pohlaví Věra Jourová. Ta otevře druhý blok konference, který se bude věnovat otázkám právní regulace v digitální realitě. Nové technologie a vize budoucnosti v oblasti rozšířené a virtuální reality představí zástupci předních společností, které se vývojem těchto technologií zabývají. Jelikož virtuální jsou dnes i naše peníze, bude prostor věnován i kryptomněnám a jejich budoucnosti. Na závěr konference se účastníci podívají do šedé zóny digitální reality s tématy, jako jsou krádeže identit, kyberšikana a praní špinavých peněz.

Konference LAW FIT je v České republice jedinečnou akcí svého druhu. Jejím hlavním cílem je rozšíření povědomí o IT a právní problematice u široké odborné veřejnosti a podnícení diskuze nad některými aktuálními problémy z této oblasti. „Během mých přednášek a mé praxe jsem pochopil, že tyto dva světy si příliš nerozumějí, a někdy se dokonce ignorují. Snahou konference tedy je, aby si oba světy porozuměly a vzájemně se obohatily,“ vysvětluje Kučera, co ho k založení konference LAW FIT v roce 2013 vedlo.

Konference je určena pro studenty, akademiky i širokou odbornou veřejnost, a to jak IT specialisty, tak právníky. Registrace probíhá zdarma na webových stránkách www.law.fit.cvut.cz.

Kontaktní osoba: 
Jméno: 
Bc. Veronika Dvořáková
E-mail: 
pr@fit.cvut.cz
Telefon: 
+420 224 359 819