Datum zveřejnění: 
25. 2. 2019
V sobotu 2. března 2019 budou mít zájemkyně a zájemci příležitost prozkoumat možnosti studia na Fakultě jaderné a fyzikálně inženýrské ČVUT v Praze (FJFI). Fakulta se tak rozhodla vyjít vstříc těm, kdo z různých důvodů nemohli dorazit na jeden z předchozích dnů otevřených dveří, které proběhly v úterý. Program v hlavní budově (Břehová 7, Praha 1) začíná sice až v 10.00, nicméně zájemci o návštěvu štěpného jaderného reaktoru by měli dorazit před 9.00 hod., protože se musí s platným občanským průkazem registrovat a v 9.15 hod. už zamíří s doprovodem k reaktoru v Troji.

„Sobotní den otevřených dveří je pro FJFI premiéra. Rozhodli jsme se nabídnout možnost důkladně se seznámit s naší fakultou, jejím zázemím, vědeckými aktivitami i informacemi o přijímacím řízení, studentským životem a perspektivou dalšího uplatnění také studentům středních škol zdaleka či těm, kdo se nemohli ze školy uvolnit při předchozích podobných akcích. Samozřejmě ale mohou dorazit i ti, kdo u nás už byli a třeba nestihli vše nebo si chtějí některé věci ujasnit, upřesňuje Eva Prostějovská, jedna z organizátorů akce.

Program sobotního Dne otevřených dveří je soustředěn do budovy v Břehové ulici 7 (Praha 1), odkud ráno vyrazí zájemci na prohlídku školního štěpného jaderného reaktoru do budovy V Holešovičkách 2 (Praha 8). Odpoledne, po přednášce o přijímacím řízení, se pak zájemci mohou organizovaně vydat na návštěvu pracoviště počítačových systémů pro vysoce výkonné počítání do budovy v Trojanově 13 (Praha 2). V hlavní budově budou kromě informačních stánků připravené také exkurze do chemických laboratoří či na virtuální urychlovač částic.

Kromě Dne otevřených dveří budou mít zájemci o studium na FJFI celou řadu dalších příležitostí, jak se s fakultou a jejími aktivitami blíže seznámit. Jen necelý týden po sobotním dni otevřených dveří to je například akce Staň se na den částicovým fyzikem (8. března 2019) a v červnu Týden vědy na Jaderce (16. až 21. června 2019). Fakulta pro střední školy připravuje také exkurze v rámci cyklu Den na Jaderce a další aktivity. Více informací o akcích pro střední školy najdete na webu.

Bližší informace o Dni otevřených dveří jsou na webu FJFI.

Kontaktní osoba: 
Jméno: 
Eva Prostějovská
E-mail: 
eva.prostejovska@fjfi.cvut.cz
Telefon: 
+420 224 358 320