Datum zveřejnění: 
16. 1. 2019
Zájemci o studium na Fakultě stavební ČVUT mohou v lednu vybírat ze dvou termínů, kdy navštíví Den otevřených dveří. V pátek 25. i v sobotu 26. ledna je pro ně připraveno od 9.30 do 15.00 hodin seznámení se studijními programy, podmínkami přijímacího řízení i možnostmi přípravných kurzů. V areálu fakulty pak budou probíhat prezentace všech bakalářských studijních programů i s řadou ukázek. V sobotu se návštěvníci mohou podívat na finále soutěže Hala roku Junior, při níž týmy středoškoláků zatěžují modely konstrukcí až do jejich zhroucení. Studenti se tak učí citu pro statiku i konstrukci.

„Chceme, aby Den otevřených dveří umožnil návštěvníkům udělat si celkovou představu o studiu u nás i o jednotlivých programech. Sobotním termínem vycházíme vstříc i rodičům studentů, rádi přivítáme i jejich mladší sourozence zvědavé na prostory i atmosféru fakulty. V sobotu se návštěvníci mohou těšit na dvanáctý ročník soutěže Hala roku Junior. V ní týmy středoškoláků zápolí v zatěžování modelů – v kategorii A soutěží s modely postavenými doma, v kategorii B s modely, které budou od rána připravovat přímo zde na fakultě. Určitě bude co k vidění pro studenty i jejich rodiče,“ říká doc. Zuzana Pešková, proděkanka pro pedagogickou činnost na Fakultě stavební ČVUT.

Po oba dny budou pro zájemce nachystány bloky s informacemi o studiu, prezentace představující studijní programy, budou se moci podívat do specializovaných laboratoří atd.

V sobotu bude kromě Dne otevřených dveří probíhat i finále soutěže Hala roku Junior. V letošním, už dvanáctém ročníku, je úkolem studentů v kategorii A navrhnout a zhotovit model rozhledny s vyhlídkovou plošinou. Na vyhlídkovou plošinu pak budou soutěžící umisťovat zatěžovací destičky, a to až do zborcení konstrukce rozhledny. Zadání kategorie B dostanou studenti až na místě přímo v den soutěže.

Den otevřených dveří na Fakultě stavební ČVUT v Praze, Thákurova 7, Praha 6 – Dejvice, bude probíhat v pátek a v sobotu 25. a 26. ledna od 9.30 hodin. Podrobnější informace jsou k dispozici na www.fsv.cvut.cz.

Kontaktní osoba: 
Jméno: 
Mgr. Lidmila Kábrtová
E-mail: 
lidmila.kabrtova@fsv.cvut.cz
Telefon: 
+420 602 275 716