Datum zveřejnění: 
7. 2. 2018
V pátek 9. února 2018 se v rámci Dne otevřených dveří zájemcům o studium otevřou laboratoře a specializovaná pracoviště Fakulty biomedicínského inženýrství ČVUT.

Nabitý program zahájí v 11.00 hodin proděkan pro studium a pedagogickou činnost Fakulty biomedicínského inženýrství ČVUT Mgr. Zdeněk Hon, Ph.D. Jednotlivé studijní obory představí samotní studenti v krátkých prezentacích.

Návštěvníci si prohlédnou moderní výcvikové laboratoře určené pro výuku anatomie a biochemie i specializovanou učebnu fyzioterapie. Zájemci uvidí plně vybavenou fakultní sanitku a prakticky se seznámí s přístroji, které mají k dispozici záchranáři, aby si tak mohli představit jejich náročnou práci.

V rámci nového studijního oboru Informační a komunikační technologie v lékařství bude představen nový koncept správy zdraví, který se na fakultě vyvíjí.

Nebude chybět ani virtuální ukázka špičkového pacientského simulátoru nebo metody zpracování DNA.

„Zájemcům o studium chceme představit to nejlepší pro výuku studentů FBMI, jako je například moderní monitorovací jednotka s defibrilátorem nebo zcela unikátní učebna anatomie, kde jsou k výukovým účelům, zejména zdravotnických oborů, umístěna tři plastinovaná těla a další preparáty lidských orgánů. Díky modernímu a špičkovému vybavení laboratoří a učeben jsme schopni vychovat kvalitní odborníky, kteří obstojí v náročné a rychle se rozvíjející oblasti zdravotnické přístrojové techniky, medicíně a ochraně obyvatelstva,“ dodává proděkan fakulty Mgr. Zdeněk Hon, Ph.D.

Více o studijních programech a Fakultě biomedicínského inženýrství naleznete na stránkách http://fbmi.cvut.cz.

Kontaktní osoba: 
Jméno: 
Ing. Ida Skopalová
E-mail: 
skopalova@fbmi.cvut.cz
Telefon: 
+420 224 355 053