Datum zveřejnění: 
20. 11. 2015
Fakulta jaderná a fyzikálně inženýrská Českého vysokého učení technického v Praze pořádá dne 24. listopadu 2015 od 9.00 hodin Den otevřených dveří pro uchazeče o studium. Hlavní program bude probíhat od 12.30 do 13.30 v budově fakulty na adrese Břehová 7, Praha 1. Po celý den od 9.00 do 15.00 hodin bude možné navštívit i jednotlivé katedry sídlící na adresách V Holešovičkách 2, Praha 8 a Trojanova 13, Praha 2.

V rámci dne otevřených dveří mohou zájemci navštívit řadu unikátních laboratoří a špičkových pracovišť fakulty, samozřejmě s ohledem na probíhající experimenty. Vidět tak mohou, např. jaderný reaktor Vrabec, fúzní tokamak Golem a mnoho dalších. Přímo v hlavní budově fakulty jsou již tradičně předváděny oblíbené a zajímavé pokusy.

Od 16.30 hodin je navíc pro zájemce připravena lekce přípravného kurzu matematiky a fyziky pro studium na vysokých školách. Jednotlivé lekce trvají přibližně 70 až 90 minut a jsou pro všechny příchozí zdarma. Místem konání je Fakulta jaderná a fyzikálně inženýrská (Břehová 7, Praha 1). A pokud se někdo o fyziku a matematiku (informatiku nebo chemii) zajímá více, doporučuje fakulta další velmi oblíbené akce, kterými jsou například Den na Jaderce (série exkurzí „šitá na míru“; http://dennajaderce.fjfi.cvut.cz), Týden vědy na Jaderce (v termínu 19. - 23. 6. 2016; http://tydenvedy.fjfi.cvut.cz/), Letní studentská konference TCN (30. 7. - 13. 8. 2016; http://tcn.fjfi.cvut.cz/) nebo vedení prací SOČ a populárně naučné přednášky na středních školách.

„Uchazeči o studium na naší fakultě se samozřejmě zajímají o podrobnější informace o studiu a o podmínkách přijetí. Stále ale roste množství dotazů týkajících se možností zapojení se do výzkumné činnosti už během studia, možností studijních pobytů v zahraničí a nabídky uplatnění. Svědčí to o zodpovědnějším přístupu k vlastnímu vzdělání. Díky tomu se studenti například nebojí studovat i náročnější obory,“ uvedl Ing. Libor Škoda z Fakulty jaderné a fyzikálně inženýrské ČVUT. „Také oceňují rodinnou atmosféru a možnosti společenského a sportovního vyžití.“

Více informací najdete na http://www.fjfi.cvut.cz/

Kontaktní osoba: 
Jméno: 
Ing. Šárka Salačová
E-mail: 
sarka.vondrova@fjfi.cvut.cz
Telefon: 
224 358 320