Datum zveřejnění: 
22. 9. 2015
Stipendium organizace Upsilon Pi Epsilon získal absolvent programu Otevřená informatika Fakulty elektrotechnické Českého vysokého učení technického v Praze Ing. Antonín Novák. Ocenění obdrží ročně pouze třicet studentů z celého světa.

Prestižní cenu uděluje organizace Upsilon Pi Epsilon Honor Society jako ocenění dosavadní práce, studijních i mimoškolských aktivit. Ing. Novák se na Fakultě elektrotechnické ČVUT dlouhodobě zabývá výzkumem v kombinatorické optimalizaci, jmenovitě mixed-critical scheduling ve skupině Průmyslové Informatiky na katedře řídicí techniky. Problém rozvrhování řeší například otázky, jak nastavit výrobu v továrně tak, aby se zvýšila produkce nebo aby se snížily energetické náklady. Tento výzkum nachází také uplatnění například v automobilovém průmyslu, kde typicky rozvrhuje zprávy z řídicích jednotek či ovládání na komunikační sběrnici. Mimo dalších činností vykonává také funkci ředitele UPE Czech Alpha Chapter, která byla na fakultě založena v lednu 2013.

Ke svému úspěchu Antonín Novák uvádí: “Chtěl bych poděkovat všem skvělým lidem okolo mě, kteří mi svojí podporou k ocenění pomohli. Zejména pak naší pobočce UPE za její vysokou aktivitu, díky níž jsem také jediný oceněný z Evropy.”

Organizace UPE sdružuje výzkumníky a nejlepší studenty v oboru počítačových a informačních technologií. Uskupení je mimo jiné členem (ACHS) a má také podporu profesních organizací ACM i IEEE, dále pak i ACM-ICPC.

Oficiální stránky UPE http://upe.acm.org/chapters.html.

Seznam všech stipendistů pro rok 2015 můžete nalézt na adrese http://upe.acm.org/documents/UPE%20News%20-%20September%202015-%20Scholarships.pdf

Kontaktní osoba: 
Jméno: 
Ing. Libuše Petržílková
E-mail: 
libuse.petrzilkova@fel.cvut.cz
Telefon: 
224 355 620