Datum zveřejnění: 
14. 7. 2020
Projekt „EuroTeQ Engineering University“, do kterého je zapojeno ČVUT, má za cíl společně formovat technické vzdělávání budoucnosti. Studium bude otevřeno nejen studentům zapsaným na partnerských univerzitách, ale také inženýrům pracujícím v průmyslu, kteří mají zájem o celoživotní vzdělávání. Iniciativa oživí symbiózu mezi společností a technikou a bude klást důraz na rozvoj člověka a společnosti.

Studenti budou proškolováni prostřednictvím individuálně navrženého studijního programu. Moderní technické vzdělávání bude studentům poskytovat nejen důkladné technické znalosti, ale také podnikatelské myšlení a sociopolitickou citlivost. Program bude produkovat inženýry, kteří jednají se smyslem pro zodpovědnost a podpoří vývoj nových technologií, udržitelných a přijímaných společností. Aliance také spojí vysokoškolské studenty z partnerských univerzit s odbornými stážisty v technických profesích.

Pro řešení projektu spojily své síly Technical University of Denmark (DTU), École Polytechnique (L'X), Eindhoven University of Technology (TU/e), Technical University of Munich (TUM), Ecole polytechnique fédérale de Lausanne (EPFL), Technion – Israel Institute of Technology, Tallinn University of Technology (TalTech) a České vysoké učení technické v Praze. Přidruženými partnery projektu je řada průmyslových podniků a dalších organizací.

Kontaktní osoba: prof. Zbyněk Škvor